De ce eu, aici, acum?

Salut!

Sunt Tea si m-am hotarat sa slabesc. Bine-nteles, e si nu e o decizie de pe azi pe maine. Iata povestea mea.

In ultimii 12 ani am reusit cu succes sa ma transform dintr-o fetita senzuala Lolita-like, cu bujori in obrajori si picioare luuuuungi intr-o.. well, you get the idea.
Am 27 de ani si muuulte kg de slabit. Pacat de fata mea, cum mi se zice des! Am fost durdulie de mica, insa dupa adolescenta mea din State si Canada, m-am intors in Romania cu 92 kg. Acum am mult mai mult, sad to say! Revenind – constienta sau nu, acum sase ani am ajuns intr-un cabinet Herbalife si am iesit de acolo plangand cu lacrimi de crocodil si.. mi-am propus sa incep epopeea slabirii. Am plecat din cabinet in cea mai mare graba si depresie. M-am simtit ca un om mic si neputincios, urat de toata lumea si mai ales, strain de ceea ce ma stiu eu ca sunt si ceea ce mi se zice ca sunt.

Ce eram? O Tea de 21 de ani care radea tot timpul, plimbata prin tari straine si curioasa nevoie mare, o optimista cu atitudine de vamaiota, o ascultatoare de muzica rock si semi-groupie pe la Urma/Kumm si altii, o studenta la Jurnalism, fata a doi oameni ai muntelui + cu o mama cu doctorat in fizica nucleara (beat that!), iubita unui baiat slab, la propriu. Iar eu eram grasa. Restul nu conta pentru mine.

Pacat de fata mea, nu?

Pacat de fata mea, nu?

Dupa intalnirea Herbalife au urmat discutii familiale interminabile, de tipul “ce ne facem cu copilul?”. De-a lungul acestor sase ani am consultat doi nutritionisti si am participat la un concurs de slabit (cu sala, pastile si masaje incluse). Slabeam in 2-3 luni cate 20kg, reveneam la greutatea initiala pana la final de an, iar anul ce urma puneam inca 20. Am mai incercat diete scurte (cateva saptamani), luni de sala sau bazin, am citit tot ce mi-a picat in mana pe tema asta, am facut terapie prin hipnoza un an de zile.

Cum sunt acum? Bai, viata n-a fost rea cu mine. Am un  prieten care ma iubeste (asa cum sunt 🙂 ), parinti simpatici si prezenti, o casa la  Corbeanca (sta sa cada, nu mai fiti asa invidiosi). Si prieteni multi, faini si creativi. Lucrez de patru ani in ONG, sunt PR (aka ma ocup de relatiile cu presa, scriu materiale de promovare, statusuri pe Facebook,  etc). Vedeti pe profilul meu de LinkedIn ca nu-s chiar o neica nimeni. Iar acum am un job bun. La Asociatia Inima Copiilor, unde sunt Fundraiser. Nu imi ridic fundul gigant 😉 , ci strang fonduri pentru refacerea sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti de la Spitalul Marie Curie.

De ce iti spun toate astea? Pentru ca eu mi-am propus sa slabesc pentru Inima Copiilor.
Dupa sase ani de incercari esuate, depresii si autoinvinuiri, dat vina pe oameni, pe mancarea asta a naibii de buna,  pe alinierea planetelor si pe guvernantii din Romania (da, sunt mama scuzelor), te invit sa facem un experiment. M-am hotarat sa nu-mi mai pun piedici si sa gasesc un motiv mai mare chiar si decat mine.

Mi-am gasit o cauza, iar ceea ce vei urmari pe acest blog este un test de putere fooooarte personal.

thin2

Ii admir tare mult pe cei ce isi aleg o cauza apropiata lor si alearga pentru ea prin desert, la maratoare, sau isi tund parul ce ii defineste fizic, sau ies in strada si nimeresc in duba Jandarmeriei (been there, done that). In plus, lucrand in domeniul CSR (Responsabilitate Corporatista – aka cum reinvestesc companiile in societatea din care isi iau toate resursele), cred ca tendinta este sa se mute atentia (si banu’ de fundraising) pe individ sau grupuri mici de oameni.

Acestia sunt oameni care isi dau seama ca degeaba asteapta ca americanii, Statul, vecinii sa stranga dupa ei (la propriu si la figurat) si care isi dau silinta sa nu isi traiasca viata doar pentru ei. Sa lase ceva in urma, fie ca-i un copac in fundul curtii, fie ca-i un aparat care va salva viata a nu stiu cati bebelusi nou-nascuti.

Iar eu sunt genul asta de om. Cum insa nu stiu sa aleg, nu stiu sa crosetez, mi-am dat seama ce pot face eu, asa grasa cum sunt: sa slabesc pentru Inima Copiilor. O am alaturi pe Alexandra, antrenoarea mea de Kangoo Jumps si pe Margarit, nutritionistul meu. Iar eu o sa testez “pe pielea mea” toata teoria a ceea ce e corect/frumos/etic/util in materie de sport/nutritie, si o sa zic cum e de partea cealalta, cea cu “practica ne omoara”. O sa va placa sa ma cititi pentru ca sunt o “average Jane”, chiar daca nu ma cheama Ioana: lucrez in Bucuresti (si asta imi ocupa tot timpul 🙂 ) pe program de 8 ore,  am un salariu mediu din care ma rasfat destul de putin, imi place mancarea si petrecerea si viata in general. Si de la asta nu fac rabat. Toata carnea asta de pe mine e pe bune, e bine crescuta (sic!) si nu vrea sa ocupe spatiul public de dragul artei. Ci de dragul caritatii.

thin3

Ce trebuie sa faci tu?
N-o sa te pun sa licitezi pentru fiecare kg pierdut (inca 😉 ). Ce te rog eu nu te costa nimic. Nici macar 2 euro SMS-ul – desi ar fi fain sa mai dai cate unul din cand in cand, no matter the cause. Tot ce trebuie sa faci e sa urmaresti ce scriu si sa dai un share, ca sa vada si altii. Si sa revii in fiecare zi, de trei ori pe zi (glumesc.. sau nu) ca sa vezi ce sfaturi am mai “filtrat” pentru tine azi. Promit ca-s funny, optimista si desteapta. Si ma dau pe tava, pe gratis! Adica pentru un formular 2% – redirectionarea impozitului datorat statului catre un ong, si anume – pentru Inima Copiilor. E simplu, jur!

Asadar, daca tu vrei sa slabesti sau stii pe cineva care vrea, urmareste-ma – iti voi da cele mai bune sfaturi la care am acces. Sau poate te intereseaza o campanie interesanta pentru a ajuta cel mai fain Spital de Copii din tara – da-i un share pe Facebook. Sau pur si simplu vrei sa razi de mine si sa vezi ce am mai facut, f*** you very much, dar da si la prieteni pentru ca mi-am pus si Adsense iar publicitatea de pe site se duce direct in contul Inima Copiilor.

Dar daca vrei sa ma faci cu adevarat fericita si sa imi arati ca ma sustii, completeaza anul asta formularul 2% pentru Inima Copiilor. Of course, il vei gasi aici, iar pana in mai o sa am tot timpul sa te bat la cap sa il completezi si sa-l trimiti la administratia financiara. Pentru ca mi-am propus sa ma chinui pe mine fizic si pe tine psihic 😉 Si sa scriu frumos si sa fiu curajoasa. It’s a win-win-win-win-… te-ai prins 😉

Hai, la treaba! Ca avem un spital de construit!

Vrei sa-mi scrii? Foloseste cu incredere: tea.vasilescu at inimacopiilor.ro

DSC_0155Cum aratam asta-toamna

33 de gânduri despre „De ce eu, aici, acum?

  1. Zilele astea m-am tot izbit de postări și bloguri care vorbesc despre asta. Să nu mai caut scuze și să mă apuc de treabă, nu?
    Punem un pariu? Că pot slăbi SĂNĂTOS și eu 5 kg până la 1 august?
    E loc chiar de 14 kg să dau jos dar, hai, nu mai am 20 de ani.
    Oricum, baftă! Să ajungi acolo unde îți dorești

    Apreciază

    • Buna, sa-mi zici si mie pe unde ai mai gasit mesaje faine, sa ma umplu si eu de good vibe!

      Cat despre pariu, il faci cu tine – insa iti recomand sa il formulezi altfel: pana la finalul vietii nu voi mai manca nimic luat aiurea de pe strada (sau din magazine), voi gati aproape tot ce pun in gura. Vei scapa de cele 5 kg fara nicio problema, iti garantez.

      Multumesc pentru incurajare si multa bafta si tie – sa ma tii la curent, da?:)

      Apreciază

    • Pentru nimic.
      Mi-am amintit și de alt blog unde citisem:
      http://www.cojocarii.ro/2013/01/activitati-pentru-mama-si-fiica-despre-slabire/
      Cât despre cumpăratul porcăriilor și gătitul în casă eu fac de ani de zile ce m-ai sfătuit tu să fac. Din păcate eu chiar sunt unul din acei oameni care nu slăbesc decât cu sport. Pardon, DECÂT cu sport! Adevărul e că nu am încercat decât 2 diete dar la una din ele nu slăbisem un gram după o lună iar la alta după o săptămână mă durea groaznic stomacul ( deși mâncam suficient, doar disociat).

      Apreciază

      • Nu diete, te rog. Iti zic ca un om la fel de patit ca tine. Doar get rid of the bullshit si incet-incet micsoreaza portiile. Pentru inceput inlocuieste juma de farfurie cu ceva salata facuta proaspat. Tocmai m-am ridicat de langa o salata de ridichi albe, gulii, sfecla si morcov. Le-am ras pe juma si tot am lasat juma in bol :)) cu 2 linguri de perle de branza si 1 felie de paine si sunt mega fericita cu micul dejun. Imi ascult corpul si stiu cand sa ma ridic de la masa. Si dupa 10 min ma simt satula si mega satisfacuta de masa mea. Si nu mananc pana cand nu mi-e foame din nou.
        Hai ca ma inspiri sa scriu o postare pentru maine dimi. Ca tot ma intreaba lumea ce naiba mananc 😉

        Multu de link si nu te mai stresa, just take it slowly – n-are cum sa nu se vada daca mananci saptamana ce vine mai putin si mai verde decat asta de tocmai s-a incheiat. Putin mai putin si un pic mai verde.
        Kiss

        Apreciază

  2. Pingback: Tea slăbește pentru Inima Copiilor | Oana Portase și cei șapte pitici

  3. Thea, nu stiu cum de am gasit blogul tau chiar azi, cand vreau sa incep si eu o viata noua. M-am saturat sa fiu grasa! Eu sunt in Canada si tu in Romania dar am nevoie de o prietena cu care sa vorbesc in perioada care urmeaza, in jururl meu sunt toti slabi si nu am cu cine vorbi,evident. Vrei sa fii prietena mea? 🙂

    Apreciază

    • Ce fain e cand mi se cere prietenia 🙂 Bine-nteles ca da!
      Sigur, vezi ce-ti place pe aici pe blog si spor la implementare.. cititul si scrisul sunt primii pasi, dar practica „ne omoara” :))
      Pe unde stai?

      Apreciază

    • Daca ai lucrat, sigur. E vorba de 2% din impozitul anual pe care il platesti statului ca angajat.

      Dar metode de-a dona gasesti mai multe, asa ca daca ai citit despre Inima Copiilor si vrei sa pui si tu o caramida (la propriu) la constructia celei mai faine sectii de terapie intensiva pentru nou-nascuti din Romania, gasesti aici toate detaliile: http://www.inimacopiilor.ro/ajuta/doiLaSuta.php
      Vezi in stanga coloana de ajuta si tu: donatii online/2%/sponsorizari, etc etc.

      Kiss si merci din inima 🙂

      Apreciază

  4. Hei! Daca vreti sa va dezintoxicati corpul si sa slabiti, va recomand cura de dezintoxicare si mentinere a lui Joshi. El a creat aceasta dieta in colaborare cu Lady Diana si pot sa va spun ca e incredibila. Tinta dietei e sa iti refaca stomacul, facandu-l alcalin. Nimic ce e gluten, zahar si lactoza nu este acceptat dar in acelasi timp poti sa mananci cat vrei si sunt milioane de retete bune de explorat. Eu nu mananc nici carne, deci asta a facut-o putin mai grea pentru mine. Eu personal am ajuns sa am mai multa energie, sa fiu mai fericita, sa ma trezesc fara ceas si chiar sa scap de celulita. Din fericire, eu nu am probleme cu kilogramele dar pentru mine problema e dincolo de a fi slaba. Pentru mine este vorba de sanatate si energie. De exemplu, dupa aceasta dieta de 3 saptamani, vei simti la ce alimente esti intoleranta. Eu am descoperit ca laptele imi face incredibil de rau (da, 1 din 3 oameni sunt lacto intoleranti in lume dar nu sunt constienti) si cine s-ar fi gandit la asta, crescand toata copilaria mea cu lapte de la vaca buniciilor. Va recomand si documentarul ‘Forks over knives’. Neaparat sa il vedeti. Si Yoga. 🙂 Baftaaaa!

    Apreciază

    • Multumesc mult, Floree 🙂 Voi pastra in minte – deocamdata savurez cu nesat niste omleta cu urzici (din gradina mea) alaturi de o salata verde cu bucatele de celery si niste caju 🙂 Cred ca-s pe drumul cel bun. Painea am eliminat-o aproape complet, doar de dimineata imi permit o feliuta.
      Si cu laptele am grija sa fie din surse cat de cat si imi limitez doza la o cana/saptamana.
      Habits die hard.

      Multumesc ca ma citesti! Daca ai link-uri pentru documentar (si nu numai), rog share chiar aici!

      Apreciază

  5. mult succes Tea! 🙂 vei reusi mai mult decat sa slabesti, iti vei descoperi, odata cu noua silueta, si noua tarie de caracter si noua femeie puternica pe care o ingrijesti acuma si o ajuti sa creasca. Cum zicea cineva, daca un lucru merita facut, atunci merita facut chiar si prost! /partial/nu pe masura asteptarilor idealiste. Te pup!

    Apreciază

  6. Tea, o sa reusesti! Eu am reusit sa slabesc intr-un an de la 98 de kg, la 58. Primele saptamani a fost mai greu. Nu am avut o motivatie atat de nobila ca a ta, ci una mai marunta. Simteam ca ma paraseste sotul daca nu fac ceva cu mine. Si am reusit! Iti tin pumnii si da-ne vesti despre tine. Mult succes fata frumoasa!

    Apreciază

    • Draga Ile, multumesc mult 🙂 Wow – 40 intr-un an? Eu sunt mai modesta, imi propusesem 20 primul an, 20 al doilea (baaaaby steps). Insa acum ca am slabit 16 kg in prima jumatate de an, sper sincer sa fie macar un 25 kg. De fapt, sincer, nici nu are relevanta, atata timp cat slabesc si ma tonifiez in acelasi timp :))) Vis-a-vis de relatia cu celalalt, simt ca s-au mai schimbat si la noi una-alta, pentru ca foarte multa lume ma intreaba daca nu slabesc pentru ca imi doresc sa fiu din nou atragatoare pentru the big bad world. Of course, ca e si asta important, dar mai mult in capul meu imi doresc sa ma simt tanara si in putere (ceea ce I’d better be now, nu peste 10-15 ani) decat pentru altii. Sau daca sunt altii, pe bune ca prefer sa fie al meu iubit :))

      Acuma, nu ma lasa asa, fara sa-mi dai detalii – pe cand un guest post?:D
      Multumesc mult de compliment si ca ma citesti si ca ai comentat 😉

      Apreciază

    • Remarcabil intr-adevar, astept si eu un guest post cu amanunte! Niciodata nu sunt prea multe povestile care te incurajeaza! Eu inca nu am reusit sa mai tin nici macar o zi de dieta din 2010, iar dupa ce am venit in Canada ( acum un an) am inceput sa manac multe prostii pe care in tara nici nu le atingeam. Sper ca va veni totusi ziua Z din nou, doar sa imi gasesc o motivatie mai lipseste… 🙂

      Apreciază

      • daaaa, si pe mine ma incanta povestile de slabit – mai ales ca gasesc ca ma inconjor de oameni care pornesc pe drumul asta dupa o Odisee interioara si fac niste schimbari de atitudine fata de mancare, nu o banala combinatie de dieta&sport (it’s just never as easy..)

        Apreciază

  7. Nu am mai citit de multă vreme un mesaj – descriere așa de tonic. Ai așa un fel aparte de a spune lucrurile, zău că îți vine să zâmbești și să vezi doar partea plină a paharului. Ahh, dacă ai avea ambiție pe cât ai energie și poftă de viață, ai ajunge cu siguranță acolo unde îți dorești, cu dieta. Apropo, cum mai merge, care-s statisticile?
    Îți doresc mult succes, cu siguranță am să revin, să văd ce mai faci, să mai iau o porție de energie de la tine.
    Felicitări pentru felul tău de-a fi… 🙂

    Apreciază

  8. Pingback: Frica de foame si nevoia de control | Slabesc pentru Inima Copiilor

  9. Pingback: Frica de foame si nevoia de control - TeaVasilescu.ro

  10. am vazut ultimele comment-uri ca fiind din iulie 2013. Ce s-a mai inamplat in 2014? Ca tocmai a startat 2015 si mai sunt altii pe ozitii de start la slabeala… hope so… 🙂

    Apreciază

    • Hey, iti recomand sa te uiti la primele postari din 2013 – primele 3 luni should do, atunci am facut modificarile cele mai mari. Apoi la cele de juma de 2014, cand am luat decizia ca moderatia e solutia. Din fericire am alte procupari acum, aka sa am grija de copilul din burta mea 😀 Good luck with your resolution si remember baby steps ca sa fie forever!

      Apreciază

Un gand pentru Tea, te rog: